Oman bändin ja musiikin promoaminen

Aloittelevan muusikon taival voi joskus olla kivinen: suomalaiset musiikkipiirit voivat tuntua suljetuilta, ja usein aloitteleva bändi tai artisti kokee, ettei pääse mukaan sisäpiiriin tarpeeksi tehokkaasti. Kaikista tärkeintä on lisätä näkyvyyttä erilaisten alustojen avulla. Nykypäivänä muusikot voivat löytää mitä innovatiivisimpia keinoja itsensä ja yhtyeensä mainostamiseen.Helpotusta tuo uusi teknologia, jonka avulla sanomaansa ja musiikkiaan voi levittää eteenpäin helpommin kuin koskaan. Uusia artisteja nousee kuin itsestään esimerkiksi sosiaalisen median avulla. Saadakseen näkyvyyttä Suomessa on tärkeää, että muusikko ymmärtää, millaiset suomalaiset musiikkipiirit oikein ovat. Mielenkiintoista ja hauskaa lisätietoa pääsee lukemaan tältä sivustolta. Jos ura musiikin parissa kiinnostaa ja kaipaat näkyvyyttä, kannattaa lukea seuraavat vinkit.

Promoaminen sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa itsensä mainostaminen voi olla aikaa vievää, mutta onnistuneen markkinoinnin tuloksena yhtye voi saada valtavasti näkyvyyttä erilaisille sivustoille, joilla on päivittäin paljon käyttäjiä. Sosiaalinen media tavoittaa suuren määrän ihmisiä niin Suomessa kuin myös ulkomailla, ja hyvällä tuurilla viesti promokampanjasta kiirii oikeiden yhteyshenkilöiden korviin. Facebook on yksi hyvä tapa tuoda omaa yhtyettään ja keikka-aikatauluaan esille jopa täysin maksutta. Pienen summan rahaa sijoitettuaan bändi voi saada hyvää lisäpotkua mainonnalleen. Myös Instagram toimii nykyisin jalustana monenlaisille bändeille. Instagram-seinän täyttö musiikilla, videoklipeillä ja yhtyeen promokuvilla voi tuoda helposti näkyvyyttä suurille massoille. Näin yhtyeen ei myöskään tarvitse sijoittaa suuria määriä rahaa itsensä esille tuomiseksi.

Oheistuotteet promoamisen keinona

Yksi hauska tapa saada näkyvyyttä on julkaista erilaisia oheistuotteita. Julisteet, levyt, t-paidat, lippikset, huivit, hupparit tai vaikkapa avaimenperät levittävät bändin tunnettavuutta kuin itsestään. Huonona puolena tällaisessa promoamisessa on se, että bändin jäsenillä on oltava jonkin verran pääomaa tuotteiden tilaamista ja valmistamista varten. Aiemmin muusikot saattoivat ottaa suoraan yhteyttä levy-yhtiöihin ja lähettää niihin demonsa kuunneltavaksi. Mikäli oikea yhteyshenkilö löytyy, kannattaa tätä keinoa kokeilla edelleen. Tällöin levy-yhtiö hoitaa markkinoinnin yhtyeen puolesta. Demon voi toimittaa kuunneltavaksi vaikkapa USB-tikulla ja hauskana yksityiskohtana tikussa toimii bändin logo. Erilaisia lahjoitettavia oheistuotteita löytyy todellakin laidasta laitaan ja niiden tilaaminenkin on nykypäivänä helppoa. Kekseliäisyydellä pääsee markkinoinnissa jo hyvin pitkälle.