Legenda Ozzy Osbourne

Rockmuusikkona ja tv-persoonana tunnettu Ozzy Osbourne, alun perin John Michael Osbourne, syntyi vuonna 1948 Birminghamissa Isossa-Britanniassa. Hänen vanhempansa olivat tehdastyöläisiä, ja elämää kuusilapsisessa perheessä leimasi köyhyys. Ozzy Osbourne on itse kertonut olleensa säikky ja pelokas lapsi, joka kaipasi muiden ikäistensä hyväksyntää.Hän joutui myös koulukiusaamisen uhriksi. Osbourne lopetti koulun jo 15-vuotiaana; myöhemmin hänellä on diagnosoitu sekä lukihäiriö että ADHD. Osbourne rakastui musiikkiin The Beatlesia kuultuaan ja tajusi, että musiikki tulisi olemaan hänen tuleva uransa. Osbourne kuului vuonna 1969 perustetun heavy metal -yhtye Black Sabbathin perustajajäseniin. Hänet erotettiin kuitenkin yhtyeestä vuonna 1979 liiallisen päihteidenkäytön vuoksi. Tämän jälkeen Ozzy Osbourne ryhtyi soolouralle, joka osoittautui hyvin menestyksekkääksi.

Ozzy Osbourne on menestynyt – ja aiheuttanut kohua – soolourallaan

Ozzy Osbournen soololevyt myivät hyvin, ja hänen monista kappaleistaan on tullut suoranaisia klassikoita. Musiikkinsa lisäksi mies herätti kohua myös rohkeilla lavaesiintymisillään. Miehen Diary of a Madman -kiertueen konsertti vuonna 1982 on yksi rockhistorian legendaarisimmista. Ozzy Osbourne puri pään irti elävältä lepakolta – hän oli luullut sitä kumiseksi leluksi. Seurauksena oli yhdysvaltalaisvanhempien ilmaisema laaja paheksunta, ja myös eläinsuojeluyhdistykset reagoivat tapaukseen voimakkaasti. Ozzy Osbourne on tullut tunnetuksi myös yksityiselämänsä saralla. Miehen ensimmäinen vaimo oli nimeltään Thelma, ja he saivat kaksi lasta: Louisin ja Jessican. Nykyisen vaimonsa Sharonin kanssa hänellä on kolme lasta: Aimee, Kelly ja Jack. Miehen erikoiseenkin perhe-elämään päästiin tutustumaan The Osbournes -tositv-sarjassa.

Parisuhdemyrskyjä ja terveysongelmia

Ozzy Osbourne tapasi nykyisen vaimonsa Sharonin ensimmäisen kerran vuonna 1970. He alkoivat seurustella vuotta myöhemmin. Heidän parisuhteensa on ollut riitaisa, erityisesti Ozzy Osbournen päihteidenkäytön vuoksi. Esimerkiksi vuonna 1989 mies oli juonut viikon alkoholia ja yritti kuristaa vaimonsa hengiltä tyttärensä syntymäpäivillä. Ajoittaisista välirikoistaan huolimatta pariskunta on kuitenkin palannut ainakin toistaiseksi aina takaisin yhteen. Ozzy Osbourne on kärsinyt viime vuosina terveysongelmista. Hän on satuttanut niskansa kaaduttuaan pahasti, ja hänellä on diagnosoitu Parkinsonin tauti. Ozzy Osbournen elämästä voit lukea lisää hänestä kirjoitetuista elämänkerroista ja artistista on tulossa myös upouusi dokumenttielokuva vuonna 2020. Miehestä on tehty myös oma kolikkopeli – tämä todellinen legenda löytyy täältä.